Miért a világítótorony?

George Bernard Shaw azt mondta: „Nem jut eszembe más olyan emberi építmény, mely annyira önzetlen lenne, mint a világítótorony. Ezeket kizárólag azért építették, hogy másokat szolgáljanak.

Sok időt vett igényben, mire kitaláltuk mi lenne a számunkra legmegfelelőbb logó, mely letisztultságot és egyszerűséget tükröz, valamit tengeri motívumként is megállja a helyét. Ennek apropójából a világítótoronyra esett a választásunk. Mely csak pozitív tulajdonságokat hordoz magával, megjelenése tekintélyt parancsoló mégis szerethető. Utat mutat a megtévedtt hajósoknak továbbá fényt és melegséget áraszt a világba, ami a körülötte lévőkre is hatást gyakorol. Környezete sokszor lehet zord és rideg viszont, rendületlenül tartja magát még a legsötétebb időkben is. Ugyanakkor mikor a körülmények, kedélyesek és nyugodtak akkor is minden és mindenki föle emelkedik, hogy tündökölhessen. Pompásabbá téve ezzel a környezetét is.

Dwight L. Moody, a híres evangélista pedig ezt jegyezte meg: „A világítótornyok nem tüzelnek ágyúgolyókat, hogy így hívják fel a figyelmet ragyogásukra – egyszerűen csak világítanak.”

 

Tagged , , ,