Úgy tűnik manapság mindenki arról beszél…

Úgy tűnik manapság mindenki arról beszél, hogy a robotok elveszik a munkahelyeket. De mit fogunk csinálni?

A valóság? A robotok először a legtöbb menedzsert fogják helyettesíteni, mielőtt helyettesíthetnék a kétkezi munkásokat.

Csupán 5 éven belül a mesterséges intelligencián alapuló „hivatalnokok” fogják felváltani a menedzsereket.

Nem cserélik le az összes menedzsert – csupán a két harmadukat. Ugyanez a százaléka azoknak a menedzsereknek, akik jelenleg nem dolgoznak saját csoportjuk tagjaival, a Gallup dolgozói részvételi index szerint.

Ez meglepő lenne? Valójában ez egy várható előrejelzés. A meglepő az egészben, hogy jobban fogod kedvelni az új robot főnököd, mint a jelenlegit.

Itt van 6 ok, hogy miért fogod jobban kedvelni a robot főnöködet.

  1. A robot főnököd nem lesz ijesztő vagy ordítozós

Kezdjük az elején, a robot főnököd tulajdonságai között nem fog szerepelni a legrosszabb menedzserek legrosszabb tulajdonságai közül egy sem.

Virtuális alkalmazottként nem áll többől, mint bitekből és bájtokból, a robot főnököd nem fog flörtölni vagy ijesztően stírölni . Nem lesz rasszista, rosszalló vagy elfogult az Y generációval szemben. Nem fog kötekedni, zaklatni, vagy hülye vicceket mondani. Nem lesz kivételezés az edzős haverjával, a volt egyetemi csoporttársával vagy azokkal, akik ugyanazon a politikai nézeten vannak. És nem fog kiabálni vagy szitkozódni a legstresszesebb napokon.  Objektíven és szakszerűen fogja végezni a dolgát 7/24-ben.

  1. Nagyszerű lesz a kémia közted és a robot főnököd között

Legyünk őszinték. Általában azokat az embereket kedveljük, akik hozzánk hasonlóak. És a főnökök gyakran nem azok. Meglehet az is, hogy olyannak kell dolgoznod, aki fele olyan idős, mint te, vagy olyannak, aki a dinoszauruszok korában is élt már. Elképzelhető, hogy a főnököd extrovertált lesz, míg te introvertált. Az is lehet, hogy ő mindig a fociról fantáziál, míg te szívesebben beszélnél Elena Ferrante novelláiról. Valamikor meg csak nincs meg a kémia köztetek. Amúgy láttad már, hogy a tizenévesek, hogyan ruházzák fel tulajdonságokkal a videó játékos karaktereiket? Nemet, hajszínt, ruhát, különleges képességeket és még gesztusokat is választhatnak.

Pontosan így dönthetnéd el, hogy milyen legyen a megjelenése és a személyisége a robot főnöködnek. Ne egy mechanikus embernek képzeld el, aki körbe-körbe járkálna, mint C3PO. Nem-nem, digitális formában jelenne meg a számítógéped képernyőjén, az okos telefonodon, és minden kijelzőn, ami körbevesz minket; egyértelműen az okos hangszórón keresztül beszélne hozzád az asztalodról.

Egy nőnek vagy egy férfinak dolgoznál szívesebben? Egy fiatal hipszternek vagy egy konzervatív idősebb embernek? Eldönthetnéd, hogy az egyik hónapban az Abe Lincoln karakternek jelentenél, a következőben meg Angela Merkel-nek. Vagy akár Morgan Freeman-nak vagy Cameron Diaz-nak.

  1. Egymás gondját fogjátok viselni a robot főnököddel

Pontosabban megfogalmazva, te fogsz gondoskodni a robot főnöködről és így azt fogod érezni, hogy ő is gondoskodik rólad.

A jelenlegi főnököd érdeklődik felőled? Mikor volt az utoljára, hogy megkérdezte volna, hogy telt a hétvégéd? Tudja a gyerekeid nevét? Egyáltalán tudja, hogy vannak gyerekeid?

Ne aggódj, pár év múlva az új robot főnököd tudni fog mindent a családodról, a barátaidról, és a hobbidról.  Mikor egy szombati napra partit szervezel a fiad születésnapja alkalmából, a robot főnököd hétfőn majd megkérdezi, „ Milyen volt Owen szülinapja?” A Dancing With The Stars évadzáró fináléja után (igen, az a műsor még mindig futni fog akkor), RoboFőnök meg fogja kérdezni „Láttad az évadzáró finálét? Mondtam, hogy Hillary fogja megnyerni!”

És a folyamatos hangelemzésnek, és az arcod mimikáinak szkennelésének köszönhetően, RoboFőnök tudni fogja, hogy boldog, mérges, vagy csak egy kicsit ideges vagy-e.

És ezért te is törődni fogsz vele. Valójában már ma is jelen van a robotokkal való törődés. Tamagotchi-effektusnak hívjuk: az ember érzelmi kapcsolatot köt élettelen tárgyakhoz. Dr. Julie Carpenter dokumentálta, hogy az amerikai katonák veszteséget éreztek, mikor felrobbantották a harctéri robotjaikat. Kutatók a Georgia Technológiai Intézetnél tanulmányozták ezt a „bensőséges kapcsolatot” amit az emberek tapasztaltak a Roomba-val a porszívó robotukkal. És ha ez nem lenne már így is eléggé furcsa, Japánban az emberek elkezdtek hologrammokkal házasodni.

  1. A robot főnöködnek lesz személyisége és egyénisége

Oké, tegyük fel, hogy van egy, az átlagnál jobb főnököd, aki emlékszik a nevedre, a karriereddel kapcsolatos céljaidra és arra, hogy nem szereted a mákos bagelt.

De emlékszik arra, hogy egy személyiségteszt szerint a hozzád leginkább illő munka az építész lenne? És meg tudja mondani a három legjobb és a három leggyengébb vezetői képességed? És azt tudja, hogy 15 évvel ezelőtt – három munkahellyel ezelőtt – 9 hónapot dolgoztál egy sörfőzde decentralizációjának a projektjén?

RoboFőnök ezt mind tudni fogja rólad és még többet is.

A RoboBoss lesz a végső individualizáló. Egy küzdő csapathoz fog rendelni, ahol kölcsönöztetni tudod a Command® erősségeidet. Arra fog bíztatni, hogy jelentkezz a belsős TEDx rendezvényre, hogy elősegítse a prezentációs készségeid fejlődését. Azt is javasolni fogja, hogy vedd fel a kapcsolatot Bob-bal az Ohio-i irodából, aki a céged számára az ételt és italt szolgáltatja.

  1. A robot főnököd lesz az ultimate job coach-od

Mikor fordult elő utoljára, hogy a főnököd képes lett volna úgy betekinteni a teljesítményedbe, hogy olyan javaslatot adjon, ami tényleg nagy mértékben segíti a teljesítményed fejlődését?

Az új robot főnököd valós időben fog figyelni, és javaslatot fog tenni – nem elítélő módon, ugyanis a robotok nem ítélkeznek – a legjobb előadóktól összegyűjtött adatok alapján.

Manapság már, az AI segítségével a cég chorus.ai-ja végig hallgatja az értékesítők telefon hívásait, ezeket a beszélgetéseket a felhőben eltárolja és elemzi, plusz tanulmányozza, hogy mi lehet a leghatásosabb módja egy eladás lezárásának. A legjobb értékesítők felidézik a Smith esettanulmányt a hívás első öt percében, vagy később felmérik a kielégítetlen igényeket? A „túl drága” kifogás helyzetét az élettartam értékadataival vagy a Cadillac analóggal jobb kezelni?

RoboFőnök nem azt fogja megtanítani, hogy végezd el a munkád, ahogy tudod, hanem arra fog törekedni, hogy úgy dolgozz, ahogy a legjobb előadók csinálják.

  1. Imádni fogod a robot főnöködet, mert nem is fogod érezni, hogy ő a főnököd

Nem is fogjuk tudni, hogy ez történik, amíg meg nem történt.

Az új robot főnökök egyre nagyobb hatást fognak ránk gyakorolni. Évtizedekkel ezelőtt a menedzsered valószínűleg 5-8 közvetlen jelentést kapott. Mára 10-15-re nőtt a jelentések száma. 5 éven belül 30ra vagy 50-re fog nőni.

Minden héten egy személyes meetinget tartottatok a főnököddel. De mivel az utóbbi időben bővült a csoport, most már csak két hetente van. Hamarosan csak havonta lesz, majd negyedévente. Majd meg fogja kérdezni „Szóval, hogy telt a január, a február és a március?”

Majd az emberi főnökök látogatásai között, a vállalatod naponta tud majd ellenőrizni a RoboFőnökkel. De természetesen nem fogjátok főnöknek vagy menedzsernek hívni. Úgy lesz megnevezve, mint egy „digitális karrier coach” vagy, mint egy „munkatárs” és olyan nevet fog kapni, mint a Pat vagy Alex vagy Cameron.

És kedvelni fogod. A robot főnököd köszönömmel fog üdvözölni, ha egy kicsivel korábban érkezel meg reggel. Türelmesen fog válaszolni minden kérdésedre a nap bármely szakaszán – soha sem lesznek túl elfoglaltak. Tudni fogod, hogy az átlaghoz képest jobban vagy rosszabbul teljesítettél, persze objektívan. Ösztönözve leszel arra, hogy tarts szünetet, vagy akár arra, hogy menj haza, ha a wellness mérőd a piros zónában lenne.

És talán – de csak talán, ha nyitott leszel rá – a robot lesz a legjobb barátod a munkahelyeden. Hiszen a számítógépek régóta elsajátították a sakkot, a dámát és egyéb játékokat. Talán majd minden nap, mikor ebédelsz, Andy/Pat/Cameron meg fogja kérdezni: „Játszunk egy játékot?”

Kevin Kruse a LEADx.org alapítója, az AI-alapú vezető fejlesztési platform a modern munkaerő számára.

Tagged , , , ,