Top utazási trendek 2019-ben

Utazási divatok jönnek és mennek, és szórakoztatóak, egy ideig. A cronut- és a freakshake-vadászat egy ponton lényeges része a városnézésnek az instagram-os édesség rajongóknak, míg a barnyard yoga a rugalmas természet kedvelőinek segít a tökéletes érzés elérésében – hol más, hol jobb elsajátítani a tehén pózt? Bár bizonyos trendek lassan bukkannak fel, viszont több esélyük a fennmaradásra is. Szóval mit is hozhat ez az év? Bemutatjuk azokat a trendeket, amelyek előtérbe kerülnek 2019-ben és megváltoztathatják jó irányba az utazási szokásainkat.

A turista útvonalak kerülése
A „ne légy turista, inkább légy utazó” nézet elfáradt. Mindannyian hatást gyakorolunk a meglátogatott helyekre, függetlenül attól, hogy egyedül vagy egy turistacsoporttal utazunk. A tömegek elkerülése és az alacsony forgalmú helyek felkutatása, nem újdonság egy tapasztalt világjáró számára, de az „overtourism” megjelenése miatt, az úti célok megfelelő kiválasztása fontosabb, mint valaha. Meglepő előnyökkel is járhat. Légy részese ennek a trendnek és kerüld a turista útvonalakat.

Megtöbbszörözött látnivalók
Szereted, vagy gyűlölöd, de a virtuális valóság gyors ütemben fejlődik. Az egyre fejlettebb fejhallgatóknak és a 360 fokos tartalmaknak köszönhetően, a karosszékből bejárhatjuk a világot – bárki „elutazhat” a neten keresztül az Antarktiszra, Arubára vagy akár a Marsra – de mégis milyen hatással lesz ez az új technológia azokra, akik a való életben szeretnék megtapasztalni a világot?

A DNS-em és én
Az információ korában élünk. Soha nem volt ennyi tudás a kezünkben, mint most – de azon kívül, hogy a Facebook-on ismerősünk néhány unokatestvérünk, mennyit is tudunk valójában a saját családtörténetünkről? Az ősök feltárása egy új fontos szerepet kaphat az életünkben a hajnalát élő csináld-magad DNS felszereléseknek köszönhetően. Lehet, hogy az anyaországodban születtél és nevelkedtél, de a DNS-edből kiderülhet, hogy honnan is származol igazából. Természetesen a kíváncsi utazók ürügyként is használhatják egy utazás lefoglalásához a váratlan eredményeket.

Kirándulj „elektromosan”
Az elektromos járművek forradalmát éljük ma, az elektromos töltőállomásokat a legváratlanabb helyeken találjuk. Majd észreveszed, hogy nem csak a környezetednek teszel jót, azzal, ha esélyt adsz az elektromos autóknak, vagy csak kibérelsz egyet, hanem az utazásnak is egy másik jó oldalát ismerheted meg.

Sötét égbolt
Mikor néztél fel utoljára az éjszakai égboltra? És mit is látsz olyankor? Miattunk a fényszennyezés miatt nem túl látványos a kilátás. Egy biztos, láthatjuk a holdat – ha szerencsések vagyunk, akkor a Nagy Göncölt is. De ahhoz, hogy még több csillagképet megcsodálhassunk elég messze kell mennünk a várostól. Szerencsére ma már léteznek kijelölt sötét terek, ahol a csillagászok jobb hozzáférést biztosítanak a varászlatos panorámához.

 

További izgalmas bejegyzésekért kattints ide.

Tagged , , , , ,