Utazási tippek 2019-re: ami a turista útvonalakon kívül van…

Az senki számára nem titok, hogy a világ leggyönyörűbb turista célpontjai általában zsúfolásig vannak. De ez ne legyen ok arra, hogy távol maradj tőlük! A jó turista taktikus is, tehát tudja, hogy hova mikor érdemes menni.

Minden utazó a saját útját járja, azonban szép számmal vannak előre kitaposott ösvények is. Még ha sokszor próbálunk is letérni a kijelölt turista útvonalakról, simán lehetséges, hogy belebotlunk másokba, akik ugyanezt csinálják. Azonban mindez ne tántorítson el az utazástól!

Rengeteg módja vannak annak, hogy kimutasd az utazás iránti szereteted, és a nagy tömeg elkerülése nem feltétlenül jelenti azt, hogy az ikonikus látnivalókat is elkerülöd. A hosszantartó utazás többféle formában is lehetséges. Szállj meg egy híres város csendes környékén és épülj be a helyi közösségbe. Kerüld ki a „kötelező” napi kirándulást, helyette töltsd az idődet helyi boltokban, kávézókban és gyűjts emlékezetes pillanatokat.

Másrészről, lehetsz akár egy igazi felfedező is, ha keresel egy ténylegesen érintetlen célt. Ki tudja, talán megtalálhatod az utazók következő drágakövét. Kis átgondolással remélhetőleg a következő utazásod nem fogja benned azt az érzést kelteni, hogy csak egy turista vagy a sok közül – az utazásnak jó élménynek kell lennie, ezt tartsd szem előtt!

Látnivalók, amelyeket mindenképp meg kell látogatnod:

Az emberek szívesen utaznak népszerű helyekre, mint például a Machu Picchu vagy az Angkorvat, mert ezeket látni kell ahhoz, hogy elhidd. De sok más látnivaló is megdöbbentő szépségű lehet számodra.

Humayun császár síremléke Indiában: Delhiben, a Taj Mahaltól körülbelül 200 km-re található egy másik csodálatos példája a Mughal építészetnek, ez pedig Humayun császár síremléke. Habár ennek a háttérsztorija nem olyan romantikus, mégis úgy tartják, hogy sok más, híresebb – és zsúfoltabb – látnivalónak szolgált inspirációul.

Canada Nemzeti Parkjai: Az Egyesült Államok nemzeti parkjai kétségtelenül csodálatosak, de észak felé haladva, Kanadában gyakran felfedezheted a gyönyörű, vad természetet, akár egyedül is.

Alulértékelt helyek:

Nevess egy jót a barátaid kérdő pillantásain, amikor bejelented nekik, hogy ezeknek a kevésbé látogatott helyeknek az egyikére tervezel utazni. Soha többé nem fognak tőled utazási tippeket kérni!

Feröer-szigetek, Norvégia: A természeti csodák és a tagadhatatlan frissesség ellenállhatatlanná teszi az Északi országokat. Nos, talán van egy hely, ami eddig elkerülte a figyelmedet. A lebegő sziklák, menő tengerpartok és Michelin-csillagos éttermek otthona, A Feröer-szigetek már csak arra vár, hogy felfedezd!

Torontó, Kanada: Torontót gyakran felülmúlja Montreál és a lenyűgöző Vancouver, ami nem túl jó, hiszen ez az egyik legkevertebb kultúrájú város a Földön. Tégy egy utazást a világ körül egyetlen nap alatt – néhány helyi lakos segítségével, akik mind-mind otthonuknak hívják ezt a helyet.

Ljubljana, Szlovénia: Más európai fővárosoktól eltérően, Szlovénia fővárosa szinte könyörög a felfedezésért. Ljubljanában számos csatorna és lenyűgöző kastély található, megspékelve óriási zöld területekkel, ahol lógathatod kicsit a lábadat. Ha ez nem lenne elég, találhatsz még kávézókat, clubokat és menő partykat is.
A kertvárosi részeken elhelyezkedő pici moteleknek hála nem kell a belvárosban aludnod. Maradj távol az átlagos turistalátványosságoktól és fedezd fel a város még érintetlen, egyedi szépségeit!

Amszterdam: Amszterdam több, mint a híres „Vörös Lámpás Negyed”. Nézd meg a város csodás arcait, első kézből, végig sétálva az utcáin egészen a vibráló, művészi negyedekig, mint például a Westerpark vagy az Indische Buurt.

London: London méretéből adódóan egyik részéből a másikba érve gyakorlatilag olyan, mintha egy teljesen másik városban járnánk. A Csalagúton való átkelés már önmagában egy kihagyhatatlan londoni élmény, szóval ezt semmiképp ne hagyd ki!

A legjobb szezonon kívüli úticélok:

Nem kell kihagynod a legnagyobb látnivalókat, csak időzíts olyankorra, amikor nincs tömeg!
Velence, Róma: ahhoz, hogy igazán megcsodálhasd Velencét, tégy egy lépést hátra és nézd meg alaposan. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ne nyáron látogass ide! A bőröndödbe pakolt dzseki ugyan elvesz majd egy kis helyet, de a látvány mindezért bőven kárpótolni fog!

Törökország: Mindegy, hogy napfényben akarsz fürdőzni a tengerparton vagy szimplán csak felfedezni Isztambult, kíméld meg magad a stressztől, és ne csúcsidőszakban utazz!

Dél-Afrika: A szezonon kívüli utazás azt jelenti, hogy nem lesz lehetőséged élvezni a nagy hőséget, de sokat spórolhatsz az akciós szafari-túrákon és a kevésbé zsúfolt borospincékben. Bízz bennünk, még a Chenin blanc is jobban fog ízleni, ha kevesebb ember vesz körül.

 

 

További érdekes cikkekért kattints ide.

Tagged , , ,