EZ AZ 5 ÉTEL A LEGJOBB A SZÍVEDNEK

Egészségesen szeretnél élni? Ezeket a kajákat vedd bele az étrendedbe!

Minden héten jön egy új tanulmány, ami megmagyarázza, vagy éppen felülírja az előzőt, hogy mi jó az egészségednek, vagy mi nem.

Pontosan ezért az American College of Cardiology kutatói arra törekedtek, hogy megtalálják ténylegesen azokat az ételeket, amelyek ténylegesen egészségesebb életmódot hoznak létre számodra. A saját szaklapjukban leírtak szerint közel 60 tanulmányt vizsgáltak át.
Ne is szaporítsuk tovább a szót, íme, az 5 legegészségesebb étel/ital, ami a legjobb a szívednek:

Mandula
A mandula a legjobb dolog a szívednek, amit csak ehetsz. Csökkenti a koleszterinszinted, telített zsírok vannak benne, ráadásul E-vitamint is tartalmaz, ami javítja az immunrendszered.

Alma
A gyümölcs a barátod! Nincs ezzel másképp az alma sem. Ismered a mondást, hogy „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja”? Tökéletesen igaz, hiszen napi egy alma 8%-kal csökkenti a koleszterinszinted.

Áfonya
Egy másik remek gyümölcs: áfonya. Az áfonyákban található antioxidáns  stimulálhatja a májsejteket a zsír és a koleszterin jobb lebontása érdekében. A fekete áfonya is tele van antocianinnak nevezett flavonoidokkal, amelyek csökkenthetik a vérnyomást és rugalmasabbá teszik az ereket, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Hal
Egy új tanulmány azt bizonyította, hogy az omega-3 zsírsavak a tenger gyümölcseiben csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Kávé
A reggeli élvezet még egészséges is lehet! A kutatók megállapították, hogy a kávéfogyasztás csökkenti a halálozási kockázatot és a magas vérnyomást. Gyorsan hozzátennénk, hogy a cukor és a tejszín eléggé rontja a statisztikákat.
forrás: “menshealth.hu”