Rólunk

Nézzük először is a nevet; DALEV. Ismerősen hangzik, mintha hallottad volna már valahol? Ha megtudod, a neveket azon nyomban minden értelmet nyer. Dániel és Levente, a DALEV márka alapítói az ötlet megalkotói, testvérek. Így már értelmet nyer a mozaikszó jelentése is.  Intézményünk központja Európa szívében található, egészen pontosan Magyarországon, ahol jelenleg is lendületes ütemben fejlődik a divatipar. Nap, mint nap újabbnál újabb felfedezések váratnak magukra, szóval a szemünket nyitva, elménket frissen tartjuk.

Sosem szerettük, ha az emberek unalmas ruhákban járnak. Nincs annál rosszabb, mint amikor ugyanazt a ruhadarabot látod minden második illetőn az utcán, a munkahelyeden vagy az iskolában. Talán az ok, amiért így gondolkodunk, a neveltetésünkből fakad. Annak ellenére, hogy ikrek vagyunk, alig-alig voltak egyforma ruháink ebből adódóan egészen hamar megszületett bennünk az inspiráció, hogy valami egyedit hozzunk létre.

Levente & Dániel

Habár a stílusunk sosem volt egyforma, abban mégis egyet értettünk, hogy a ruháinknak, kényelmesnek és egyedinek kell lenniük. Az évek alatt az öltözködés is fontos szerepet kapott az egyéniségünk kifejezésére.

Brandünket 2017-ben alapítottuk. Célunk nem a kirívóság, de határozottan ki szeretnénk emelkedni a tömegből az egyedi stílusunkkal, ami letisztult és szerény is. A világítótorony minket képvisel, hiszen, ahogyan mindig szilárdan áll és utat mutat a tengerészeknek a sötétben, mi is úgy próbálunk fényt vinni a mindennapokba egyedi és gondosan megtervezett ruháinkkal. A választásunk azért is a világítótoronyra esett, mivel a víz közelsége fontos szerepet tölt be mindkettőnk életében, kiállunk a vizek tisztán tartása valamint a vízpartok környezetvédelemért is. A DALEV történet előrehaladtával ti is láthatjátok az erre emlékeztető szimbólumokat. Ezen tengeri motívumok ötvözésé a szolid és klasszikus ruhadarabjainkkal hozzák létre a DALEV érzést és stílust.

Férfi ruházat értékesítésével foglalkozó startup cég vagyunk. Azonban, képességünk gyarapodásával a női ruhaipar figyelmének felhívása is céljaink között szerepel.  Ha te épp egy olyan céltudatos nő vagy, aki egy efféle együttműködésben lát potenciát akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot. Tovább más jellegű kooperációra is nyitottak vagyunk!
Ahhoz, hogy a jövőben is megtarthassuk egyediségünket, termékeink korlátozott számban elérhetőek, célkitűzésünk továbbra is a fejlődés, elveink és stílusunk maradéktalan megőrzésével.

 

…és miért a világítótorony?

George Bernard Shaw azt mondta: „Nem jut eszembe más olyan emberi építmény, mely annyira önzetlen lenne, mint a világítótorony. Ezeket kizárólag azért építették, hogy másokat szolgáljanak.

Sok időt vett igényben, mire kitaláltuk mi lenne a számunkra legmegfelelőbb logó, mely letisztultságot és egyszerűséget tükröz, valamit tengeri motívumként is megállja a helyét. Ennek apropójából a világítótoronyra esett a választásunk. Mely csak pozitív tulajdonságokat hordoz magával, megjelenése tekintélyt parancsoló mégis szerethető. Utat mutat a megtévedtt hajósoknak továbbá fényt és melegséget áraszt a világba, ami a körülötte lévőkre is hatást gyakorol. Környezete sokszor lehet zord és rideg viszont, rendületlenül tartja magát még a legsötétebb időkben is. Ugyanakkor mikor a körülmények, kedélyesek és nyugodtak akkor is minden és mindenki föle emelkedik, hogy tündökölhessen. Pompásabbá téve ezzel a környezetét is.

 

 

Dwight L. Moody, a híres evangélista pedig ezt jegyezte meg: „A világítótornyok nem tüzelnek ágyúgolyókat, hogy így hívják fel a figyelmet ragyogásukra – egyszerűen csak világítanak.”